You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Termenele limita de implementare a noilor case de marcat

Termenele limita de implementare a noilor case de marcat

Se apropie termenul limita de modificare a Normelor metodologice de aplicare a OUG 28/1999 privind obligativitatea agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Potrivit OUG 98/2016 pentru prorogarea unor termene, instituirea unor noi termene precum si pentru modificarea si completarea OUG 28/1999 privind obligativitatea agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, avem urmatorul calendar:

31 Martie 2017 – Modificarea Normelor metodologice de aplicare a OUG 28

31 Martie 2017  – ANAF va emite ordinul cu informatiile pe care trebuie sa le contina Registrul unic de evidenta a caselor de marcat.

31 Martie 2017 – Ordinul comun al MFP (Ministerul Finantelor Publice) si MCSI (Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale) privind procedura de avizare tehnica a noilor case de marcat.

30 Aprilie 2017 – Institutul de Cercetare si Dezvoltare in Informatica va incepe eliberarea avizelor tehnice favorabile pentru noile modele de amef.

1 Iulie 2017 – Comisia autorizeaza numai distribuitori pentru casele de marcat noi.

1 Octombrie 2017 – Se interzice comercializarea caselor de marcat model vechi.

1 Ianuarie 2018 – Marii contribuabili au obligatia de a utiliza numai case de marcat model nou.

1 Aprilie 2018 – Contribuabili mijlocii au obligatia de a utiliza numai case de marcat model nou.

1 August 2018 – Micii contribuabili au obligatia de a utiliza numai case de marcat model nou.

1 Noiembrie 2018 – Procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale se aproba prin ordin al presedintelui ANAF.

Avizele privind distributia aparatelor de marcat electronice fiscale acordate distribuitorilor autorizati isi mentin valabilitatea pana la data expirarii, dar nu mai tarziu de data de 1 octombrie 2017

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: